MERHABA HOŞ GELDİN
Giriş Yap - Hızlı ve Güvenli Alışverişe Başla
Şimdi Üye Ol
Avantajlı Alışverişe Başla

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

04-10-2018 17:27
Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Aracınız için kış bakımı yaptığınızda, trafiği olumsuz yönde etkileyen kar, buz, yağmur ve sis gibi etkenler karşısında daha güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz. Araç kış bakımı, olumsuz hava koşullarında araç sürerken yolda kalmamanızı sağlamanın yanında aynı zamanda aracınızın ömrünü de uzatan bir faktördür.


Oto yedek parça çeşitleri özellikle araç kış bakımı yapmak istediğinizde oldukça işinize yarar. Çünkü kış mevsiminde sürüş güvenliği sağlamak için aracınızda A’dan Z’ye bakım yapmanız için sorunlu ve eski parçaların değiştirilmesi gerekir. Araçlarda kış bakımı lastik hava basıncı sensörü kontrolü, filtre değişimi, fren balata değişimi, akü bakımı, cam suyu ve silecek kontrolü, antifriz kullanımı gibi bir dizi işlemi içermektedir.

Aracınızda eksiksiz olarak yapacağınız kış bakımı sayesinde yüksek maliyetli arızalarla karşılaşma olasılığınız azalır, aracınızın ikinci el değerini de yükseltirsiniz. Araç kış bakımında sırasıyla şunları yapmanızı öneririz:

Silecek Kontrolü ve Cam Suyu Değişimi


Eskiyen silecek lastikleri kurur, yıpranır ve kuruyan lastikler camlarınızı sağlıklı bir şekilde temizleyemez. Bu durum yağışlı havalarda görüş alanınızı daraltacağı için sürüş güvenliğinizi de tehlikeye atar. O nedenle aşınmış ve eskimiş silecekler değiştirilmelidir. Görüş alanınızı iyileştirmeniz için yapmanız gereken bir diğer işlem ise cam suyu kontrolüdür. Kış aylarında haznedeki cam suyunun donmaması için antifrizli cam suyu kullanmanız gerekir. Ayrıca aracınızın arka camındaki buharlaşmayı önleyen rezistans sistemini de mutlaka kontrol ettirmeli, varsa arızaları tamir ettirmelisiniz.

Uyarı: Cam suyu ve silecek değişimlerini yaparken su fiskiye motorunu da mutlaka kontrol edin. Eğer tazyikli su çıkışı yapılamıyorsa aracınızın marka ve modeline uygun bir yedek parça ile değiştirin.

Antifriz Kullanın


Aracınızın radyatöründeki suyun donmaması için havalar soğumaya başladığında mutlaka antifriz kullanın. Antifriz kullanımı ile soğutma sistemi aşınmalara karşı korunur ve aracınızın motor ömrü uzar. Antifriz ile birlikte saf su kullanırsanız ürünün etkisini daha iyi göstermesini sağlayabilirsiniz. Kaynamış ve soğutulmuş suyu saf su olarak kullanabilirsiniz.

Far Ayarı ve Temizliği


Kış mevsiminde hava daha erken kararıyor ve trafikte geçirdiğiniz süre artıyor. Bununla birlikte ani hava değişimlerinde sis oluşabiliyor ve görüş alanı daralıyor. Bu nedenle kış aylarında aracın tüm dış aydınlatmaları görevini tam olarak yerine getirebilmelidir. Aracınızın kış bakımını yaparken sis farı taktırabilir, farlarınızı temizletebilir, sararan ve aydınlatmayı engelleyen eskimiş farları araç modeline uygun yedek parça ile değiştirebilirsiniz.

Yağışlı havalarda farlarınızın aydınlatmasını engelleyen çamur ve kar birikintilerini ıslak bir bezle temizlemeyi ihmal etmeyin.

Uyarı: Sık sık dur kalk yaptığınız bir trafikte fren lambalarınızın sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olun.

Değiştirmeniz Gereken Filtreler


Aracınızda yapacağınız hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi değişimleri hem yakıt tasarrufu sağlar hem de motorun çekiş gücünü artırır. Kirli bir hava filtresi temiz havanın motora ulaşmasını engeller ve motorda arızalara neden olur. Ayrıca kirli ve tıkanmış hava filtresi yakıt tüketimini yüzde 15 oranında artırır.

Yağ filtresi, motor yağ karterinde biriken yağı, motor bloğuna doğru devir daim yaparken süzer ve motora daha temiz bir yağ gönderilmesini sağlar. Yağ filtresi değiştirilmezse partiküller motor bloğunun çizilmesine sebep olur, biriken kirli tabaka motorun çalışmasını engeller.

Klimadaki polen filtresi yaz boyunca hava kirliliği nedeniyle kirlenir ve randımanlı çalışmayabilir. Opel ve Chevrolet marka aracınızın modeline uygun orijinal ve yan sanayi yedek parça çeşitlerini Opel yedek parça sitesi Generalopel.com’dan hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

Aracınızda Bulundurmanız Gereken Malzemeler


Aracınızın tüm kış bakımını yapmanıza rağmen yine de kış şartlarında yolda kalabilirsiniz. Bu nedenle güvenliğiniz açısından reflektör, el feneri, ışıldak bulundurmalısınız. Aracınızda kış lastiği kullanmalı, taşıyacağınız yedek lastiğiniz de kış şartlarına uygun bir lastik olmalıdır. Ayrıca kar zinciri, takoz, çekme halatı, buz kazıyıcı ve küçük bir kürek bulundurmak zorlu hava koşullarında yardımcınız olacaktır. Güvenliğiniz açısından bagajınızda ilk yardım çantası, battaniye, cep telefonu şarj aleti, eldiven, bot, mum, yüksek enerji içeren yiyecek ve temiz su bulundurmanızı da öneririz.

Araç kış bakımı yaparken aracınızın marka ve modeline uygun orijinal ve yan sanayi yedek parça çeşitlerini Opel yedek parça sitesi Generalopel.com web sitesinden hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz. Yağ filtresi, hava filtresi, buji takımı, rulman, motor yağı, silecek takımı ve silecek aksesuarları, egzoz sıcaklık sensörü, mazot filtresi, su fiskiye motoru, antifriz gibi daha birçok yedek parça çeşidinde en uygun fiyatlar için General Opel web sitesini takip edin, en tasarruflu siz olun.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.