MERHABA HOŞ GELDİN
Giriş Yap - Hızlı ve Güvenli Alışverişe Başla
Şimdi Üye Ol
Avantajlı Alışverişe Başla

Aracınızın Yakıt Tüketiminde Nasıl Tasarruf Yapabilirsiniz?

27-06-2018 11:54
Aracınızın Yakıt Tüketiminde Nasıl Tasarruf Yapabilirsiniz?

Aracınızın düşük yakıt tüketimi için yapmanız gerekenler, yakıt tasarrufu yaparken aracınızda yaptırmanız gereken bakımlar ve yakıt tüketimi sağlayan araba kullanma teknikleri bu yazımızda.


Artan yakıt fiyatları nedeniyle sürücüler düşük yakıt tüketiminin yollarını arıyor. Oysa aracın yakıt tüketiminde tasarruf yapmak hiç de zor değildir. Araç hızını azaltmak, motor yağının bakımını yapmak, lastik basıncını kontrol etmek, yağ ve hava filtrelerini temiz tutmak gibi basit ve etkili yollar sayesinde aracınızda yakıt tasarrufu yapabilirsiniz. Unutmayın; yakıt sarfiyatını minimum düzeyde tutmak aynı zamanda aracınızın tüm masraflarını da azaltır ve aracınızın ikinci el değerini yükseltir.

Sizler için bir araya getirdiğimiz aşağıdaki önerileri dikkate alarak aracınızda yakıt tasarrufu yapabilir ve yöntemlerimizin etkilerini bütçenizde kısa sürede görebilirsiniz.

Aracınızın Devrini Ayarlayın


Düşük yakıt tüketimi için aracınızı uygun devirde kullanmanız gerekir. Otomatik vites araçlarda devir sorununuz olmayacaktır ancak manuel araç kullanırken 1 ve 2. viteslerde araç yüksek hızda fazla yakıt harcamaktadır. Eğer yol müsaitse araç hız kazandığında vites yükseltilmelidir.

Araç ilk çalıştığında rölantide uzun süre kalmamalıdır. Rölanti, devirsiz çalışmadır ve rölantide piston silindir çeperine vurarak çalışır. Pistonun daha az vurması daha az yağlama ve daha düşük yakıt tüketimi demektir. Süre kış mevsiminde 2 dakika, yaz mevsiminde 40 saniyeyi geçmemelidir. Aracınızı yola çıktığınızda da ısıtabilirsiniz.

Unutmayın, motor rölantideyken saatte 1.5 litre yakıt tüketir.

Aracınız Yakıt Sızdırmamalı


Aracınızın düşük yakıt tüketimi için depo kapağının sıkı sıkı kapanması gerekir. Kapanmayan depo kapağı yakıtın buharlaşmasına ve sızmasına neden olur. Depo kapağı tam kapanmıyorsa aracınızın marka ve modeline uygun depo kapağı temin ederek yedek parça ile değiştirmelisiniz. Aracınızın marka ve modeline uygun depo kapağını online yedek parça sitesi Generalopel.com’dan hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz. 

Her yakıt alımınızda depo kapağının iyice kapanıp kapanmadığını mutlaka kontrol edin.

Ani Gaz ve Fren Denemeleri Yapmayın


Trafiğin yoğun olduğu şehirlerde ani gaz, ani fren ve ani manevra gibi araba kullanma teknikleri kaçınılmaz oluyor. Ancak bu uygulamalar hem balataların çabuk yıpranmasına hem de fazla yakıt tüketimine neden olabiliyor. Yakıt tüketiminizi düşürmek için;

  • Yavaş yavaş hızlanın.
  • Virajlara normal hızda girin, yavaş girdiğinizde viraj sonunda hızlanmanız gerekebilir.
  • Kademeli yavaşlayın.
  • Vites geçişlerini yumuşak tutun.

  • Tüm bunları takip mesafesini koruyarak yapabilir ve yakıt tüketiminde yaklaşık %20 tasarruf yapabilirsiniz.

    Filtreleri Temiz Tutun


    Eski ve kirli motor yağı filtresi motorun aşınmasına neden olur ve hem yakıt tüketiminiz artar hem de aracınızın ikinci el değeri düşer. Temiz bir motor yağı filtresi ile birlikte en uygun motor yağı fiyatları arasından seçiminizi yaptıktan sonra araç modeliniz için en iyi motor yağı, yakıt tasarrufunda etkilidir. Ayrıca tıkalı hava filtresi de buji tüketimini artırmaktadır. Aracınızın periyodik bakımlarında filtre değişimlerini yaparsanız yakıt tüketiminde tasarruf edebilirsiniz. Tıkalı hava filtresi hem motoru boğar hem de yakıt tüketimini artırır.

    Tozlu ve çamurlu yollarda araç kullanıyorsanız filtreler daha çabuk kirlenir. Bu şartlarda filtre kontrolünü daha sık yapmalısınız.
     


    Lastik Basıncını İhmal Etmeyin


    Yeterli basınç seviyesine ulaşamamış lastikler daha fazla enerji harcar ve bu basınç, baskıdan dolayı zamanla düşer. Lastiklerinizdeki hava basıncını düzenli olarak kontrol edip, lastiklerinizi araç üreticisi tarafından uygun görülen hava basıncı ile şişirmelisiniz.

    Lastiklerinizi doğru bir şekilde şişirmeniz %5 oranında yakıt tasarrufu elde etmenizi sağlar.

    Aracınızda Aşırı Yük Taşımayın


    Araç ağırlığı arttıkça motorun harcadığı enerji ve buna bağlı olarak yakıt tüketimi de artar. Örnek vermek gerekirse; fazladan 50 kg yük %1-2 oranında daha fazla yakıt harcamanıza neden olur.

    Klima Kullanımı Yakıt Tüketimini Artırıyor


    Klima kullandığınızda aracınızın motoru ekstra enerji harcar ve yakıt tüketiminiz %3 oranında artar. Klima kullanacaksanız düşük hızda çalıştırın. Böylece hem hafif de olsa serinler, aynı zamanda yakıt tüketimine katkıda bulunursunuz.

    Aracınızın yakıt tüketimini düşürmek için periyodik bakımları atlamamalısınız. Aracınızın periyodik bakımlarında mutlaka motor yağı, hava filtresi, yağ filtresi değişimlerini yapmalısınız. Böylece hem düşük yakıt tüketimi sağlar hem de aracınızın değerinin düşmesini önlersiniz.

    Opel yedek parça ve Chevrolet yedek parça çeşitleri konusunda uzman Generalopel.com web sitesinde aracınızın yakıt tasarrufunda ihtiyacınız olacak depo kapağı, buji takımı, yağ filtresi, hava filtresi, motor yağı gibi yedek parça çeşitlerini bulabilirsiniz. En uygun yedek parça fiyatları için General Opel’i takip edin, en tasarruflu siz olun.



     
    IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.