MERHABA HOŞ GELDİN
Giriş Yap - Hızlı ve Güvenli Alışverişe Başla
Şimdi Üye Ol
Avantajlı Alışverişe Başla

Aracınızın Yaz Bakımını İhmal Etmeyin

12-06-2018 14:59
Aracınızın Yaz Bakımını İhmal Etmeyin

Ailenizle yapacağınız keyifli bir yolculuğa çıkmadan önce tüm hazırlıklarınızı yaptınız. Peki ya aracınızın yaz bakımını yaptırdınız mı? Uzun yolculuğa çıkmadan önce yolda kalmamak veya beklenmedik bir sıkıntı yaşamamak için aracınızda yaptırmanız gereken kontrol ve bakımları bu yazımızda okuyabilirsiniz.

 
Aracınızın performansını korumanız, sürüş güvenliği sağlamanız ve olası arızalarda yüksek maliyetlerle karşılaşmamanız için uzun yolculuklardan önce aracınızın lastiklerini, motor yağını, filtrelerini kontrol etmelisiniz. Yolculuk öncesi yapacağınız bu kontroller yolda oluşabilecek riskleri en aza indirir. Tatile çıkmadan önce aracınızda yapmanız gereken tüm kontrolleri bu yazımızdan öğrenebilir, yaz bakımında orijinal yedek parçaların aracın performansı üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz.
 

Yaz Lastikleriniz Hazır Mı?


Lastikleriniz kış mevsiminde yıprandıysa sıcak hava ve uzun yolun etkisiyle kolayca çatlayabilir ve aşınabilir. Bu nedenle aracınızın yedek lastikleri dahil olmak üzere tüm lastiklerini yola çıkmadan önce kontrol ettirmeli ve gerekirse yeni bir takım lastikle değiştirmelisiniz.

Lastik kontrolünde;

- Lastik basınçlarını kontrol etmeli, eşit basınç olmasına dikkat etmelisiniz.
- Aracınızda yük taşıyacağınız için lastik basınçlarını normalden biraz daha yüksek tutmalısınız.
- 8.000-10.000 km’de bir ön ve arka lastiklerin yerlerini değiştirmelisiniz.
- Lastiklerin diş derinliğini kontrol etmeli, derinliklerin 3 milimetrenin altında olmamasına dikkat etmelisiniz. 


Her lastik değişiminde olduğu gibi yaz lastiklerinin değişiminde de aracınızın rot balans ayarını kontrol ettirmeli ve lastik değişimlerini profesyonel kişilere yaptırmalısınız. Rot ayarı, direksiyonu çevirdiğinizde tekerleklerin de aynı yöne bakması için yapılır. Balans ayarı ise tekerleklerin aralarındaki açıların birbirine eşit olmasını sağlar. Uzun yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmemeniz için aracınızın rot ve balans ayarını yaptırmanız gerekir. "Aracım sağa çekiyor” ya da "direksiyon titriyor” diyorsanız rot ve balans ayarlarınızı mutlaka yaptırmanız gerekir.
 
Öneri: Yaz lastikleri ile iyi bir yol tutuşu sağlar ve yakıt tasarrufu elde edersiniz.

Motor Yağını Değiştirin


Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce aracınızın motor yağını mutlaka kontrol edin. Aracınızın motor yağı 10.000 km’de bir mutlaka değiştirilmelidir. Bazı araç sahipleri değişim kilometresi gelmediği için bu kontrolü yapmamakta, yolculuğa çıktıklarında ise yağ seviyelerinin azaldığını görerek telaşa kapılabilmektedir. Bu nedenle aracınızla uzun bir yolculuğa çıkmadan önce yağ seviyesinde azalma olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Araç motor yağının azalmasına karşın aracın marka ve modeline uygun bir motor yağını mutlaka bagajınızda bulundurmalısınız.
 

Filtreleri Değiştirin

 
Oto yedek parça çeşitleri arasında filtreler çok önemlidir. Filtre değişimleri aracın performansını etkiler. Yaz aylarında artan hava sıcaklığı motorun daha fazla soğumaya ihtiyaç duymasına neden olur. Özellikle hava filtresi temizliği yaz yolculuğu öncesinde çok önemlidir. Çünkü kirli ve tıkanmış hava filtresi nedeniyle motora temiz hava gitmez ve motorda arızalar oluşur. Ayrıca kirli ve tıkanmış bir hava filtresi yakıt tüketimini yüzde 15 oranında artırır.

 


Yaz yolculuğunda araç içi konforunu sağlamak için klima kullanmak isteyeceksiniz. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce klimanın sorun çıkarıp çıkarmadığını kontrol etmeli, düzgün bir şekilde çalışması için bakımını yaptırmalısınız. Klimadaki polen filtresi kış boyu hava kirliliği nedeniyle kirlenir ve randımanlı çalışmayabilir. Yolculuk öncesinde aracınızın marka ve modeline uygun polen filtresini online yedek parça sitesi Generalopel.com'dan hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.
 

Silecekleriniz Çalışıyor Mu?


Yaz mevsiminde yapılan uzun yolculuklarda aracınızı serinletmek istediğinizde ve tozlu hava nedeniyle sık sık camlarınızı temizlemek isteyeceksiniz. Bu nedenle silecekleri kontrol etmeli, yıpranan sileceklerinizi aracınızın modeline uygun parça ile değiştirmelisiniz. Yola çıkmadan önce cam suyu seviyesini de kontrol etmeli, azalan cam suyuna takviye yapmalısınız.
 

Bunları Unutmayın

 
Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce aracınız için orijinal yedek parça temin etmelisiniz. Süspansiyon, rotil, direksiyon aksamı, arka tekerleklerin bağlı bulunduğu aksamları, motorun kayış aksamı, akü, hortum bağları ve yakıt-yağ kaçakları, aracın far-stop-sinyal donanımlarını kontrol etmelisiniz. Yolculuk öncesinde en uygun yedek parça fiyatları ile aracınızın yaz bakımını online yedek parça sitesi General Opel sayesinde hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
 
Yolculukta aracınızda mutlaka bir acil durum çantası olmalı.

Bu çantada mutlaka;

- Küçük bir tamir çantası
- El feneri
- Yedek ampul
- İlk yardım çantası bulundurun.
 
Uzun yolda hız limitlerine uyun ve güvenliğiniz için emniyet kemerinizi takın. Opel veya Chevrolet marka aracınızın modeli ne olursa olsun tatil öncesinde en uygun yedek parça fiyatları için web sitemizi ziyaret edin. Opel yedek parça konusunda uzman General Opel’de şanzıman yağı, direksiyon yağı, fren balata spreyi, kaput açma teli, yağ filtresi, sağ dış stop lambası, bagaj kilidi, klima polen filtresi, ön fren disk gibi her türlü Opel ve Chevrolet yedek parça çeşitlerini bulabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.